PROMOSI

PROMOSI
Tawaran Istimewa ini SAH SEHINGGA 31 OGOS 2017

Monday, November 28, 2016

10 tanda anda perlu detox!


Assalamualaikum..


Pernah buat detox tak? Kenapa ramai sangat duk suruh buat detox ni?
Apa itu DETOX?

DETOX

DETOX ialah proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia. Badan kita ada sistem detox sendiri melalui organ kita iaitu hati, usus dan ginjal. Detox berlaku sewaktu kita berpuasa atau kita tidur.

Organ-organ tadi melakukan detox supaya sistem penghadaman kita dapat bekerja dengan baik, memastikan kulit bersih, dan sistem buah pinggang dapat berfungsi dengan baik. Jika tubuh tidak dapat melakukan detox, toksin dan bahan buangan terkumpul lama dalam badan.

Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses detox secara semulajadi. Toksin yang tinggi dalam badan boleh menyebabkan badan tidak dapat menyerap nutrien dengan baik, dan mengakibatkan badan menjadi cepat letih, darah kotor, mudah terkena jangkitan penyakit. Sistem imun tubuh juga akan lemah.


10 TANDA PERLU DETOX!

Anda mungkin pernah ambil suplimen tapi macam tak berkesan langsung?
Tak semestinya silap suplimen-suplimen tu..cuba cek dulu ada tak masalah-masalah ni..

✔Tengah lidah warna putih dan mulut berbau tak?
✔Perut makin buncit?
✔Asyik mengidam nak makan yang manis-manis?
✔Kuat berpeluh dan badan berbau?
✔Keluar jerawat dan badan ada gatal-gatal?
✔Sukar turunkan berat badan walaupun dah banyak cara buat?
✔Susah nak tidur malam?
✔Selalu sembelit?
✔Selalu sakit kepala?
✔ Cepat letih dan lesu


Kalau ada kebanyakan masalah di atas itu tandanya anda perlu detox sebenarnya..

Selagi tak detox, makan vitamin atau suplimen banyak-banyak pun still lambat berkesan juga..sebab tubuh dah terlalu banyak toksin..menyebabkan nutrien sukar diserap..

Tambah pula selalu makan makanan segera dan persekitaran tercemar lagilah bertambah toksin tu..cacing dan parasit pun makin banyak menumpang dalam badan..

Kenelah buat sesuatu..takkan nak biarkan toksin dan parasit tu lama-lama dalam badan kan..

Cara terbaik ialah DETOX

Dah tu nak detox macamana?
Jangan risau..
Anda boleh pilih apa saja cara yang anda mahu untuk detox..

Nak detox dengan cara Shaklee pun boleh..
Shaklee ada program detox yang sangat best dengan cadangan meal plan sekali.
Bukan sekadar ambil suplimen untuk detox, tapi dicadangkan eat clean juga ya..


Set Detox Shaklee

Set Detox Shaklee pun boleh membantu.
Saya boleh bantu anda Detox cara Shaklee..
InsyaaAllah..bukan saja boleh bantu dapatkan berat badan ideal..1001 kebaikan anda akan dapat..

1001 kebaikan buat detox ni..dah xtersenarai dah sebab panjang sangat..😄
Saya pun slowly dah kene detox walaupun bru lagi bersalin dan still menyusu baby.

Ada caranya nak soft detox untuk ibu menyusu ya..boleh PM saya untuk bf mom..019.9387282


Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

0 komen terkini:

Post a Comment

Assalam..sekiranya anda berminat untuk bertanya atau order, boleh juga tinggalkan komen, order dan pertanyaan anda di sini..saya sedia menghubungi dan membantu anda..

PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.