PROMOSI VIVIX BELI 2 DISKAUN 5% & BELI 6 PERCUMA 1 KEMBALI!

PROMOSI VIVIX BELI 2 DISKAUN 5% & BELI 6 PERCUMA 1 KEMBALI!
PROMOSI AKHIR TAHUN. Tawaran Istimewa ini SAH sehingga 31 DISEMBER 2017. Whatsapp 0199387282 sekarang!

Saturday, December 02, 2017

Promosi Vivix Shaklee termurah 2017

Assalamualaikum

Bulan lepas baru saja Shaklee buat promosi untuk ahli baru yang nak beli Vivix. Kali ini Disember 2017 promosi lebih hebat dan lebih menguntungkan dari Shaklee.

Ahli lama pun boleh grab Vivix promosi Disember ni ya..


Sebotol Vivix 150ml paling lama boleh makan untuk 1 bulan lebih sikit saja.

JIKA ADA KEMAMPUAN ATAU BELI SECARA KONGSI ANDA DAPAT BELI DENGAN HARGA YANG LEBIH JIMAT DAN BOLEH CONSUME LEBIH LAMA SECARA KONSISTEN.

TENTUNYA KESANNYA LEBIH BAIK.

Ada customer saya yang memilih untuk beli 6 botol sekaligus untuk dimakan bersama keluarga.


KENAPA UNTUNG BELI BANYAK BOTOL VIVIX TIME PROMOSI NI?

JIKA BELI 1 BOTOL,

Harga Vivix RM475 tak termasuk GST
POS PERCUMA
Tapi kalau nak beli harga ahli masih perlu bayar rm68.90 untuk bayaran daftar ahli
TIADA CASHBACK BONUS

JIKA BELI 2 BOTOL,


Harga Vivix RM76x untuk 2 botol
KEAHLIAN PERCUMA(jimat RM68.90)
POS PERCUMA
DAPAT CASHBACK BONUS RM36+

JIKA BELI 4 BOTOL
Harga Vivix RM15xx
KEAHLIAN PERCUMA(jimat RM68.90)
POS PERCUMA
DAPAT CASHBACK BONUS RM115+

JIKA BELI 6 BOTOL
Harga Vivix RM24xx
DAPAT 1 BOTOL VIVIX PERCUMA(jimat 400+)
KEAHLIAN PERCUMA(jimat RM68.90)
POS PERCUMA
DAPAT CASHBACK BONUS RM238+

Penjimatan ni BULAN INI SAHAJA tau.

Macam mana nak order?
Boleh klik SINI untuk whatsapp atau SMS 019-938 7282


Mudah je kan?

Anda juga boleh berkongsi beli Vivix bersama rakan atau ahli keluarga yang memerlukan dengan harga yang lebih murah melalui promosi Vivix Beli 2 dan Beli 6 ini.

*TAWARAN INI SAH SEHINGGA 31 DISEMBER 2017 SAHAJA


Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Tuesday, November 28, 2017

ShakleeBaby produk semulajadi dan selamat untuk bayi yang pertama dari Shaklee

Assalamualaikum

Sejak 20 Nov 2017 Shaklee telah perkenalkan produk baru khusus untuk penjagaan bayi iaitu ShakleeBaby.

Apa yang ada dalam Shaklee Baby Set ni ya..



Terdapat 3 produk utama dalam ShakleeBaby set ini.

Yang penting set ini memang selamat untuk bayi anda terutamanya bayi yang ada masalah kulit sensitif dan alah pada bahan kimia. Produk ini adalah semulajadi dan bebas bahan kimia yang merbahaya.

Jom kita tengok apa yang ada dalam set ShakleeBaby ni..

Mandian bayi

Minyak urut bayi

Losyen bayi

Haa..yang paling best ialah baunya tu ya..tak ada bau yang menyakitkan hidung..cuma bauan lembut dari bahan semulajadi saja. Sangat sesuai untuk bayi dan anda juga.

Ia juga telah diuji secara klinikal dan dijamin selamat dengan izin Allah. Kandungan sebotol agak tahan lama juga ya, sebab ia didatangkan dengan rumusan concentrated iaitu lebih pekat. Hanya sedikit diperlukan setiap kali penggunaan.

Harga istimewa



Jangan tunggu lama ya. Stok ShakleeBaby terhad ni ya..siapa order cepat dia dapat.

Boleh whatsapp saya terus di sini untuk tempahan.



Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Tuesday, November 21, 2017

Pengedar shaklee Kuala Kangsar sedia bantu anda di Perak

Assalamualaikum..

Anda mencari pengedar shaklee yang sah di Kuala Kangsar dan Ipoh, Perak?

Kenalkan pengedar shaklee dari susur galur saya, Puan Zuraida Mohamad Karim atau boleh panggil Puan Zue. Puan Zue ni pangkat cucu shaklee saya ya..


Puan Zue ni cikgu sekolah tau, tapi turut berjinak-jinak dengan shaklee dan mencari pendapatan sampingan dengan menjadi pengedar Shaklee di Kuala Kangsar. Sekarang ni semua orang pun dah mula cari pendapatan sampingan nak bantu ekonomi keluarga kan?

Selain Kuala Kangsar, beliau juga turut membuat penghantaran bagi kawasan Jerlun, Padang Rengas, Manong, dan Ipoh.

Yang berminat untuk order Shaklee dari Puan Zue ni bolehlah terus whatsapp beliau di no 012-5511310

Jemput singgah juga di blog beliau di sini ya..                                     

Beliau juga boleh membuat penghantaran by pos ke seluruh Malaysia.       

Anda berminat untuk menjadi pengedar shaklee seperti kami?

Tambah pendapatan sampingan melalui bisnes yang mempunyai produk yang utuh dan dikenali ramai sebagai  produk yang selamat, semulajadi dan membantu anda lebih sihat.

Boleh hubungi saya terus, Raihana untuk menjadi sebahagian dari kami.

                                                                              Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Wednesday, November 15, 2017

Resepi bahulu pemanggang ajaib paling mudah

Assalamualaikum..

Lama kan saya tak share resepi..😁 Kali ni saya nak share resepi bahulu untuk yang tak ada acuan bahulu.

Rata-rata ramai ada pemanggang ajaib tapi tak ramai yang tau pemanggang ajaib pun boleh buat bahulu. Tak perlu beli acuan tembaga bahulu tu dah. Kalau anda tak kisah rupanya macamana boleh cuba resepi ini dan cara membuatnya menggunakan pemanggang ajaib di rumah anda sahaja.

Resepi bahulu pemanggang ajaib


Bahan-bahan:

3/4 cawan gula pasir@castor(kalau suka manis boleh guna 1 cawan)
5 biji telur gred A
2 cawan tepung gandum(sebaiknya ayak dahulu)
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu makan Ovalet (tambahan je ni untuk gebukan bahulu, tak letak pun tak apa. Pastikan ovalet halal ya)

Cara-caranya:



1. Pukul telur bersama gula sehingga kembang. Kemudian tambahkan esen vanila. Kalau nak blend guna blender pun boleh.



2. Setelah adunan kembang masukkan gandum sedikit demi sedikit dan kacau sebati cara kaup balik menggunakan spatula saja. Tak perlu blend adunan ni ya.


3. Masukkan pewarna atau perisa jika mahu. Saya gunakan perisa strawberi ni ya. Anak request. 😁  Perisa pandan atau plain lagi sedap bagi saya.

4. Panaskan pemanggang ajaib terlebih dahulu dan sapu sedikit mentega atau marjerin pada pemanggang supaya tak melekat pada bahulu setelah masak. Setelah itu tuang semua adunan ke dalam pemanggang. Pastikan adunan tidak terlalu banyak sebab nanti boleh melimpah keluar.

5. Gunakan api sederhana kecil sahaja semasa membakar ni ya. Terbalikkan pemanggang setelah 5 minit pertama. Kemudian terbalikkan semula dan bakar sebelah lagi selama 3-4 minit.

Masa ni memang dah semerbak baunya dalam rumah tau. 😂 Setelah masak boleh terus pindahkan dalam pinggan. Memang tak lekat pun kat pemanggang tu ya.

Tips:

Jangan buka pemanggang sehingga 8 minit pertama ni ya. Takut nanti adunan belum betul-betul masak. Setelah 8 minit baru anda dibenarkan buka sekejap untuk lihat tahap keperangan bahulu anda. Yang nak lagi perang boleh biar lama sikit. Tapi jangan sampai hangit ya.

Ini dia hasilnya setelah dibakar. Selamat mencuba ya..

Sebelah bawah

Sebelah atas


~Ummi Ana~

*Mohon tinggalkan kredit untuk menyalin resepi ya. 😊

Blog bukan sekadar untuk bisnes, ia juga amal jariah

Assalamualaikum..

Pagi ni rasa nak flashback memori lama.


Pelanggan pertama saya

Duk fikir-fikir balik siapala customer pertama saya dulu. Tapi dah lupa la pulak..

Tapi saya tak lupa customer dari blog yang pertama..antara ahli shaklee saya yang paling lama.. Adik manis dari Setiu. Dia juga regular cust saya yang paling hampir dengan saya, tapi kami jumpa melalui blog ini.

Dari 2013 sampailah sekarang dia masih setia dengan Shaklee. Saya masih ingat,
waktu tu dia order set slimming dan terus daftar ahli..

Sampai sekarang masih setia dia order dari saya walaupun dah 4 tahun lebih..

Walaupun sekarang keahlian shaklee kene renew setiap tahun, dia still terus renew dan jadi active member under saya.

Bila diingat balik, 2013 tu saya baru lagi bina blog ni..hampir putus asa nak dapat customer dari blog.

Menulis blog tanpa ilmu, membuatkan sukarnya nak masuk first page di google..
lama saya tunggu nak dapat first customer dari blog ni tau..😅

Dah masuk 1k views barulah dapat customer pertama. Rasa syukur sangat-sangat bila dah makin bertambah follower dan viewers sekarang.😁

Nak tau dah berapa entri baru saya dapat first customer dari blog?
Selepas 50 entri saya published.

Agak-agak kalau saya dah give up dan berhenti menulis di blog selepas entri ke 49...saya jumpa tak first customer ni?



Apapun, alhamdulillah dari hanya puluhan saja yang singgah di blog mauceriasokmo ni, kini dah cecah sejuta kali ia disinggah.

Saya sayang blog mauceriasokmo. Terima kasih sudi baca

Menulis perlu dari hati juga.

Bukan semata-mata nak orang baca, tapi yang lebih memuaskan hati adalah sejauh mana hasil penulisan kita membantu ramai orang di luar sana.

Saya bersyukur sebab sering mendapat feedback yang pelbagai dari pembaca. Dan semuanya yang positif saja. Selalunya melalui mesej dan emel dari pembaca blog.

Ada yang berkongsi pengalaman makan shaklee..dan sejauh mana shaklee dah merubah kesihatan mereka dan keluarga dengan izin Allah. Alhamdulillah.

Ada yang cakap mereka dah cuba resepi yang saya kongsikan di blog dan siap dapat jual dan tambah pendapatan. Alhamdulillah.

Ada yang dah cuba tips2 yang dikongsikan dan dapat result yang positif hasil amalan tersebut. Alhamdulillah.

Ada yang rasa makin semangat nak buat umrah setelah baca pengalaman umrah saya ketika hamil. Alhamdulillah.

Ada yang berkongsi kesyukuran mereka dengan kelahiran anak pertama saya di tengah peristiwa tsunami 2004

Ada yang berkongsi kesukaran mereka dan bertanya bagaimana saya lalui 9 tahun berulang alik ke IJN ketika anak kedua saya disahkan mengalami jantung berlubang.

Kisah anak kedua saya ini juga paling mendapat perhatian sehingga turut dimuatkan dalam majalah Jelita 2015. Terima kasih atas doa anda semua.

Momen-momen ini adalah sebahagian daripada kisah hidup saya juga yang saya dapat kongsikan dengan anda. Tak semua kita mampu ceritkan. Namun mudah-mudahan ianya sedikit sebanyak membantu anda mengenali diri saya.

Doakan saya masih mampu menulis sehingga akhir hayat saya. Blog ini mudah-mudahan menjadi sumber jariah saya andaikata saya telah pergi nanti.

Oh ya, rasa nak sangat kongsi ilmu blog ni dengan anda. Kalau ada yang sudi la ya..saya nak bantu mereka yang nak buat bisnes shaklee melalui blog. Long term investment ni ya.

Boleh whatsapp saya dulu ya.
Terima kasih sudi baca.
😊

Ikhlas,

Ummi anak 6,
Siti Raihana
Owner@writer blog mauceriasokmo 

PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.