PROMOSI DAFTAR AHLI PERCUMA dengan pembelian VIVIX 2 BOTOL

PROMOSI DAFTAR AHLI PERCUMA dengan pembelian VIVIX 2 BOTOL
Daftar ahli Shaklee secara percuma dengan pembelian sekurangnya 2 botol VIVIX atau belian sekurangnya 200uv. Istimewa buat pembelian VIVIX 2 botol anda akan jimat hingga rm40+ daripada harga ahli apabila anda mendaftar AHLl SHAKLEE. Tawaran Istimewa ini SAH sehingga 30 NOV 2017. Whatsapp 0199387282 sekarang!

Tuesday, November 21, 2017

Pengedar shaklee Kuala Kangsar sedia bantu anda di Perak

Assalamualaikum..

Anda mencari pengedar shaklee yang sah di Kuala Kangsar dan Ipoh, Perak?

Kenalkan pengedar shaklee dari susur galur saya, Puan Zuraida Mohamad Karim atau boleh panggil Puan Zue. Puan Zue ni pangkat cucu shaklee saya ya..


Puan Zue ni cikgu sekolah tau, tapi turut berjinak-jinak dengan shaklee dan mencari pendapatan sampingan dengan menjadi pengedar Shaklee di Kuala Kangsar. Sekarang ni semua orang pun dah mula cari pendapatan sampingan nak bantu ekonomi keluarga kan?

Selain Kuala Kangsar, beliau juga turut membuat penghantaran bagi kawasan Jerlun, Padang Rengas, Manong, dan Ipoh.

Yang berminat untuk order Shaklee dari Puan Zue ni bolehlah terus whatsapp beliau di no 012-5511310

Jemput singgah juga di blog beliau di sini ya..                                     

Beliau juga boleh membuat penghantaran by pos ke seluruh Malaysia.       

Anda berminat untuk menjadi pengedar shaklee seperti kami?

Tambah pendapatan sampingan melalui bisnes yang mempunyai produk yang utuh dan dikenali ramai sebagai  produk yang selamat, semulajadi dan membantu anda lebih sihat.

Boleh hubungi saya terus, Raihana untuk menjadi sebahagian dari kami.

                                                                              Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Wednesday, November 15, 2017

Resepi bahulu pemanggang ajaib paling mudah

Assalamualaikum..

Lama kan saya tak share resepi..😁 Kali ni saya nak share resepi bahulu untuk yang tak ada acuan bahulu.

Rata-rata ramai ada pemanggang ajaib tapi tak ramai yang tau pemanggang ajaib pun boleh buat bahulu. Tak perlu beli acuan tembaga bahulu tu dah. Kalau anda tak kisah rupanya macamana boleh cuba resepi ini dan cara membuatnya menggunakan pemanggang ajaib di rumah anda sahaja.

Resepi bahulu pemanggang ajaib


Bahan-bahan:

3/4 cawan gula pasir@castor(kalau suka manis boleh guna 1 cawan)
5 biji telur gred A
2 cawan tepung gandum(sebaiknya ayak dahulu)
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu makan Ovalet (tambahan je ni untuk gebukan bahulu, tak letak pun tak apa. Pastikan ovalet halal ya)

Cara-caranya:



1. Pukul telur bersama gula sehingga kembang. Kemudian tambahkan esen vanila. Kalau nak blend guna blender pun boleh.



2. Setelah adunan kembang masukkan gandum sedikit demi sedikit dan kacau sebati cara kaup balik menggunakan spatula saja. Tak perlu blend adunan ni ya.


3. Masukkan pewarna atau perisa jika mahu. Saya gunakan perisa strawberi ni ya. Anak request. 😁  Perisa pandan atau plain lagi sedap bagi saya.

4. Panaskan pemanggang ajaib terlebih dahulu dan sapu sedikit mentega atau marjerin pada pemanggang supaya tak melekat pada bahulu setelah masak. Setelah itu tuang semua adunan ke dalam pemanggang. Pastikan adunan tidak terlalu banyak sebab nanti boleh melimpah keluar.

5. Gunakan api sederhana kecil sahaja semasa membakar ni ya. Terbalikkan pemanggang setelah 5 minit pertama. Kemudian terbalikkan semula dan bakar sebelah lagi selama 3-4 minit.

Masa ni memang dah semerbak baunya dalam rumah tau. 😂 Setelah masak boleh terus pindahkan dalam pinggan. Memang tak lekat pun kat pemanggang tu ya.

Tips:

Jangan buka pemanggang sehingga 8 minit pertama ni ya. Takut nanti adunan belum betul-betul masak. Setelah 8 minit baru anda dibenarkan buka sekejap untuk lihat tahap keperangan bahulu anda. Yang nak lagi perang boleh biar lama sikit. Tapi jangan sampai hangit ya.

Ini dia hasilnya setelah dibakar. Selamat mencuba ya..

Sebelah bawah

Sebelah atas


~Ummi Ana~

*Mohon tinggalkan kredit untuk menyalin resepi ya. 😊

Blog bukan sekadar untuk bisnes, ia juga amal jariah

Assalamualaikum..

Pagi ni rasa nak flashback memori lama.


Pelanggan pertama saya

Duk fikir-fikir balik siapala customer pertama saya dulu. Tapi dah lupa la pulak..

Tapi saya tak lupa customer dari blog yang pertama..antara ahli shaklee saya yang paling lama.. Adik manis dari Setiu. Dia juga regular cust saya yang paling hampir dengan saya, tapi kami jumpa melalui blog ini.

Dari 2013 sampailah sekarang dia masih setia dengan Shaklee. Saya masih ingat,
waktu tu dia order set slimming dan terus daftar ahli..

Sampai sekarang masih setia dia order dari saya walaupun dah 4 tahun lebih..

Walaupun sekarang keahlian shaklee kene renew setiap tahun, dia still terus renew dan jadi active member under saya.

Bila diingat balik, 2013 tu saya baru lagi bina blog ni..hampir putus asa nak dapat customer dari blog.

Menulis blog tanpa ilmu, membuatkan sukarnya nak masuk first page di google..
lama saya tunggu nak dapat first customer dari blog ni tau..😅

Dah masuk 1k views barulah dapat customer pertama. Rasa syukur sangat-sangat bila dah makin bertambah follower dan viewers sekarang.😁

Nak tau dah berapa entri baru saya dapat first customer dari blog?
Selepas 50 entri saya published.

Agak-agak kalau saya dah give up dan berhenti menulis di blog selepas entri ke 49...saya jumpa tak first customer ni?



Apapun, alhamdulillah dari hanya puluhan saja yang singgah di blog mauceriasokmo ni, kini dah cecah sejuta kali ia disinggah.

Saya sayang blog mauceriasokmo. Terima kasih sudi baca

Menulis perlu dari hati juga.

Bukan semata-mata nak orang baca, tapi yang lebih memuaskan hati adalah sejauh mana hasil penulisan kita membantu ramai orang di luar sana.

Saya bersyukur sebab sering mendapat feedback yang pelbagai dari pembaca. Dan semuanya yang positif saja. Selalunya melalui mesej dan emel dari pembaca blog.

Ada yang berkongsi pengalaman makan shaklee..dan sejauh mana shaklee dah merubah kesihatan mereka dan keluarga dengan izin Allah. Alhamdulillah.

Ada yang cakap mereka dah cuba resepi yang saya kongsikan di blog dan siap dapat jual dan tambah pendapatan. Alhamdulillah.

Ada yang dah cuba tips2 yang dikongsikan dan dapat result yang positif hasil amalan tersebut. Alhamdulillah.

Ada yang rasa makin semangat nak buat umrah setelah baca pengalaman umrah saya ketika hamil. Alhamdulillah.

Ada yang berkongsi kesyukuran mereka dengan kelahiran anak pertama saya di tengah peristiwa tsunami 2004

Ada yang berkongsi kesukaran mereka dan bertanya bagaimana saya lalui 9 tahun berulang alik ke IJN ketika anak kedua saya disahkan mengalami jantung berlubang.

Kisah anak kedua saya ini juga paling mendapat perhatian sehingga turut dimuatkan dalam majalah Jelita 2015. Terima kasih atas doa anda semua.

Momen-momen ini adalah sebahagian daripada kisah hidup saya juga yang saya dapat kongsikan dengan anda. Tak semua kita mampu ceritkan. Namun mudah-mudahan ianya sedikit sebanyak membantu anda mengenali diri saya.

Doakan saya masih mampu menulis sehingga akhir hayat saya. Blog ini mudah-mudahan menjadi sumber jariah saya andaikata saya telah pergi nanti.

Oh ya, rasa nak sangat kongsi ilmu blog ni dengan anda. Kalau ada yang sudi la ya..saya nak bantu mereka yang nak buat bisnes shaklee melalui blog. Long term investment ni ya.

Boleh whatsapp saya dulu ya.
Terima kasih sudi baca.
😊

Ikhlas,

Ummi anak 6,
Siti Raihana
Owner@writer blog mauceriasokmo 

Saturday, November 11, 2017

Cara hilangkan parut chickenpox orang dewasa

Assalamualaikum,

Seingat saya, saya pernah kene chickenpox semasa usia 6 tahun. Rasa sangat tak tahan dengan gatalnya..dengan gelembung-gelembung air yang mengerikan diri sendiri. Parut pun punya la banyak.
!
Tapi ok la kan sebab kene masa kecik. Makin lama makin hilang parutnya dan semakin pudar apabila menginjak usia.

Tapi ada juga yang kene chickenpox sewaktu dewasa.

Kalau kene masa dewasa senang ke nak sembuh dan hilangkan parutnya sekali?

Dahla kene kerja dan jumpa ramai orang.
Berapa lama masa nak hilangkan?
Malunya..

Samalah halnya dengan Dr. Zamri Rosli ni,
seorang pensyarah universiti awam tempatan. Beliau telah berkongsi mengenai pengalaman beliau terkena chicken pox ketika usia 40-an. Bukan sikit, satu badan berparut.

Virus chicken pox juga turut menyerang hingga ke bahagian tekak menyebabkan beliau hilang selera makan.

Dalam 3 minggu beliau telah dapat kembali bekerja. Ramai teman sepejabat yang terkejut melihat beliau pulih dengan cepat, walaupun doktor mengatakan kesannya akan pulih dalam setahun.

Apa rahsianya parut chicken pox beliau pudar dalam masa singkat?

Ikuti cerita beliau.





Alhamdulillah..

Tak sangka beliau akhirnya pulih sepenuhnya dari parut chicken pox yang sangat teruk dalam masa tak sampai setahun pun.

Apa produk shaklee yang beliau ambil?
Bagaimana produk yang beliau ambil telah membantu beliau?



1. ESP

Protein ESP membantu menghasilkan tisu kulit yang baharu dan membantu memperbaiki parut.

Paling penting ESP sangat membantu memberikan tenaga kepada mereka yang kurang makan kerana kehilangan selera ketika mengalami chickenpox.


2. Garlic Complex

Garlic Complex adalah bersumber dari bawang putih mentah yang kaya dengan allicin.

Ia umpama antivirus atau antibakteria semulajadi. Ia sangat membantu menangani sebarang jangkitan.


3. Nutriferon

Nutriferon adalah sejenis interferon yang membantu menguatkan sistem imun tubuh kita.

Ia membantu mengaktifkan sistem pertahanan tubuh untuk melawan sebarang serangan penyakit.


4. SR Vita C plus

Vitamin C asas keperluan kulit untuk membantu atasi semua masalah kulit.

Vitamin C merupakan antioksidan tinggi Ia juga membantu mengelakkan lebam pada parut.

Ia juga membantu meredakan demam dan selsema dengan cara pengambilan yang betul.


5. B-complex

Membantu melancarkan aliran darah, mengurangkan stress dan menguatkan antibodi.

6. Vita E Complex

Vitamin E membantu mengurangkan kesan parut samaada parut cacar, jerawat, luka, atau melecur.

Ia berfungsi dengan cara membantu penghasilan kolagen, melindungi dan melawan serangan radikal bebas yang boleh menghalang penyembuhan parut.


Lagi video kisah pesakit chickenpox ketika dewasa




Nak dapatkan segera 6 produk di atas?
Bolehlah segera whatsapp kepada saya, Raihana.

Klik untuk whatsapp sekarang

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Friday, November 10, 2017

Promosi Vivix Shaklee Nov 2017

Assalamualaikum..

Akhirnya.. setelah sekian lama peminat Vivix menunggu. NOVEMBER 2017 datang bersama PROMOSI VIVIX.

Namun kali ini hanya untuk pembelian Twinpack Vivix iaitu melalui pembelian 2 botol Vivix.

Tapi hanya untuk yang daftar ahli November 2017 saja ya..😉

Daftar ahli berapa RM?

Bulan ini sahaja, PERCUMA daftar ahli dengan pembelian 2 botol Vivix. JIMAT SANGAT sebab daftar ahli je dah RM68.90


Apa lagi anda akan dapat?
Anda juga akan dapat..


  1. Diskaun harga 5% dari harga ahli Vivix yang biasa, JIMAT RM40+. Ahli lama pun tak dapat ni ya..
  2. Pos percuma ke seluruh Malaysia, JIMAT RM10.
  3. Cashback bonus RM36 pada bulan Disember


PENJIMATAN yang sangat berbaloi sehingga RM155 untuk promosi ini sahaja.

Jadi tunggu apa lagi ya..
Kalau anda perlukan Vivix untuk..

  • Kecantikan
  • Pulihkan luka pembedahan
  • Masalah kulit, jeragat dan pigmentasi
  • Masalah kesihatan sel dan saraf
  • Anti penuaan
  • Antioksidan tinggi


Sila hubungi saya sekarang ya..
Whatsapp SEKARANG!

Cara daftar ahli mudah saja. Whatsapp terus kepada saya dan saya akan bantu anda.

Tak cukup duit nak beli 2 botol?

Jangan risau..

Anda boleh kongsi beli dengan kawan atau keluarga yang nak beli sama. Kalau nak lebih 2 botol pun boleh. Alang- alang dah promo ni kan. 😁

LEBIH BANYAK ANDA BELI,
LEBIH JIMAT,
LEBIH BANYAK PULANGAN BONUS
UNTUK ANDA.

Bagi ahli lama yang telah mendaftar boleh PM saya untuk mendapatkan Vivix anda juga. Anda juga boleh bantu keluarga dan kawan-kawan anda mendapat peluang ini bersama anda.

Tawaran ini sah sehingga 30 NOVEMBER 2017 sahaja ya..

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.