PROMOSI

PROMOSI
Tawaran Istimewa ini SAH SEHINGGA 31 OGOS 2017

Sunday, November 27, 2016

Vitamin C shaklee percuma 1 Malaysia?

Assalamualaikum..

Kalau saya mampu bagi percuma kat setiap keluarga 1 vitamin saya akan pilih Vitamin C.

Shaklee sebenarnya ada 2 jenis Vitamin C.

2 Jenis Vitamin C Shaklee

Yang label biru adalah SR Vita C Plus pilihan orang dewasa macam saya. Setiap biji ada 500mg kandungan Vitamin C.

Sebotol berharga RM92.50 ada 180 biji. Banyak dan murah sangat tu. Boleh makan untuk 3-6 bulan juga.

Yang label hijau tu Chewable Vita C yang boleh dikunyah. Rasanya macam lemon+oren. Sangat sesuai untuk kanak-kanak.

Adik saya Aimi yang duk kat U pun suka yang ni..hilang mengantuk nak study katanya.. 😄 juga sesuai untuk ibu2 yang nak hilangkan rasa mual ketika morning sicknes. Harganya rm37.50 sebotol ada 90 biji. Setiap biji ada 100mg kandungan vitamin C.


KENAPA saya nakkk sangat setiap rumah ada vitamin C?

Sebab Vitamin C vitamin asas yang jadi KEPERLUAN kepada setiap orang. Baik dewasa atau kanak2.

Banyak kebaikan vitamin c ni..

✔Membantu kuatkan sistem imun. Jika selsema cepat reda dan jika demam dapat bantu pulihkan lebih cepat dengan izin Allah.

✔Membantu rangsang pembentukan kolagen semulajadi. Makin lama diamal makin tegang aje kulit ni rasa 😁

✔Membantu masalah gusi berdarah dan kulit yang mudah lebam jika terhantuk atau cedera.

Mencantikkan kulit dengan menyekat pigmentasi dan jeragat dan boleh bantu cerahkan kulit. Bukan memutihkan yer.

✔Membantu jika ada masalah insomnia atau keresahan.

Memerangi kanser kerana sifatnya antioksidan tinggi boleh menghapuskan radikal bebas sebelum sel diserang.

Tak seperti vitamin c biasa, Sustained Release Vita C Plus shaklee ni dibebaskan ke dalam tubuh secara berterusan jam demi jam dalam masa 5 jam.

Vitamin c yang takde sustained release ni biasanya tahan sekejap je dalam badan dan lebihannya terus keluar dari urin. Sayangnya kalau beli vit c yg dos tinggi smpai 2000mg tapi sikit je dapat bagi manfaat kat kita sebab tak sustained release. Selebihnya terbuang..

SR Vita C ni juga ada Bioflavonoid yg diekstrak dari kulit buah. Bioflavonoid ni mampu meningkatkan keberkesanan vitamin c lebih baik.

Haa..Sebab tu lah vitamin C shaklee ni wajib ada setiap rumah..😉

Berminat nak cuba?

Boleh hubungi saya terus di sms atau whatsapp 019.938.7282

#tsunamishaklee
#greatsid
#amazingseventeen
#vitaminc



Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

0 komen terkini:

Post a Comment

Assalam..sekiranya anda berminat untuk bertanya atau order, boleh juga tinggalkan komen, order dan pertanyaan anda di sini..saya sedia menghubungi dan membantu anda..

PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.